Massasje er godkjent som forebyggende helse, og derfor
fradragsberettiget for bedriften!
"Smerter i musklene og skjelettet er 70-80% av sykefraværet i bedrifter. Det er ikke uvanlig at folk går på arbeid med plager i flere uker før muskelsmertene blir så intense at de til slutt må gå til lege for å få sykemelding og eventuelt fysikalsk behandling."
Tidlig behandling
Muskelsmerter og belastningsskader er i stor grad et resultat av vår livsstil. Mange av oss føler at døgnets 24 timer ikke strekker til. I tillegg er vi mindre fysisk aktive enn generasjonene før oss. Vi sitter kanskje foran en pc-skjerm hele dagen, og overbelaster derfor ofte enkelte muskelgrupper. I omsorgsyrker med mange tunge løft og bøyde rygger er de ansatte også svært utsatt for feilbelastninger.
- Smerter i musklene og skjelettet er blant våre mest utbredte problemer. Det er ikke uvanlig at folk går på arbeid med plager i flere uker før muskelsmertene blir så intense at de til slutt må gå til lege for å få sykemelding og eventuelt fysikalsk behandling. Mange kan hjelpes på et tidlig stadium, før problemene blir så store at det blir umulig å gå på jobb.
Helsetjeneste for bedriftene
Ved Massørklinikken AS legger man i samarbeid med bedriften opp til at hver ansatt tilbys en jevnlig kontroll og behandling, gjerne som et supplement til den allerede eksisterende bedriftshelsetjenesten.
Massørklinikkens personale jobber både med forebygging og behandling av belastningsskader. I de tilfellene hvor det kreves annen kompetanse eller behandling, koples for eksempel lege, kiropraktor eller fysioterapeut inn.
Noen bedrifter sender sine ansatte til Massørklinikken, men kanskje enda flere foretrekker å få besøk av massøren i egne lokaler. Dermed slipper man å bruke tid på reising fram og tilbake.
- Når massøren først er kommet til bedriften, behandles gjerne flere av de ansatte etter tur. Noen arbeidsgivere har en avtale om et bestemt antall massasjetimer, f.eks. fem timer hver 14. dag, og avgjør sammen med de ansatte hvem som skal benytte seg av disse - alt etter behov.
Nakkeplager og “musearm” kan forebygges. Flere bedrifter har etter hvert begynt å benytte seg av tilbudet om massasje for sine ansatte som et tiltak for å redusere sykefraværet. Mange ser på dette som en ren investering i de ansattes helse. Med positive resultater kommer dette både arbeidstaker og arbeidsgiver til gode.
Massasje har positive ringvirkninger som strekker seg langt utover det å få løst opp en stiv nakke.
- Hos oss får kundene et helhetlig tilbud til fysisk så vel som psykisk velvære som virker forebyggende mot sykdom og slitasje. Det er en investering i de ansattes helse som kommer både arbeidstaker og arbeidsgiver til gode.
Fysisk og psykisk velvære hører nøye sammen. Det betyr mye for folk å kunne fungere godt i jobben sin. Det kan bidra til en stab som generelt er mer fornøyd og dermed også mer motivert og effektiv.
Det faktum at en arbeidsgiver faktisk spanderer noe så velgjørende som en skikkelig massasjetime på sine ansatte, kan i seg selv kan øke trivselen på arbeidsplassen.